zondag 13 juli 2008

Digitalisering Fries katholiek religieuzenarchief

Het Archief- en Documentatiecentrum voor rooms-katholiek Friesland in Bolsward is begonnen met het digitaliseren van het materiaal. Het religieuzenarchief van het centrum bevat de gegevens van ruim vijfduizend personen. Naast persoonsbladen van elke religieus zijn er ook veel krantenknipsels en zaken als foto’s, in memoriams en jubileummisboekjes.

Op de website http://www.archiefrkfriesland.nl/ zijn al summiere gegevens van Friese religieuzen te vinden. Om privacyredenen zijn alleen gegevens vrij toegankelijk van hen die voor 1904 zijn geboren of reeds zijn overleden. Het documentatiecentrum heeft daarnaast een grote collectie devotionalia, foto’s, bidprentjes en archieven van katholieke parochies, scholen en verenigingen. Het ADRKF heeft bidprentjes in haar bezit van ruim 30.000 personen afkomstig uit Friesland. Ze zijn nog niet zover, dat u de gescande versie kunt bekijken. Wel kunt u via een zoekmenu de persoonsgegevens van de bidprentjes opvragen.

1 opmerking:

ADRKF zei

Hé, een mooi stukje over ons archief. Het klopt helemaal wat er staat. Via een van jullie bezoekers die onze link aanklikte kwam ik weer op jullie site. Mijn complimenten voor de opzet. Het ziet er geweldig uit, met heel veel link's naar andere historische url's. Ga zo door.
Piet Postma, bestuurslid/medewerker ADRKF