donderdag 29 oktober 2009

Kollumer Veerhuis te Dokkum te huur

Als lid van Vereniging Hendrick de Keyser ontvang ik af en toe een Bericht voor de Leden. Hierin worden de laatste ontwikkelingen op restauratiegebied toegelicht en panden die gereed zijn te huur aangeboden.
Het viel me deze keer op dat nog steeds een prachtig pand in Dokkum, het Kollumer Veerhuis, aan de Keppelstraat 40, te huur staat.

Een prachtige kans voor een rechtgeaarde Sneuper die flauw is van zijn nieuwbouwhuis of weer terug wil naar het Heitelân. Stadse allure gecombineerd met historische waarden. Als ik niet in Amsterdam zou wonen zou ik er graag intrek in nemen. Laat het even weten hoe het bevalt als u het gaat huren!

Vanaf het Kollumer Veerhuis vertrok het trekschip dat in Dokkum lang dienst heeft gedaan. Hedentendage kunnen gezelschappen nog steeds ook de Dokkumer trekschuit De Herinnering huren voor rondvaarten door de grachten van Dokkum (via VVV of Admiraliteitshuis). Voor een echte Historische Sensatie kunt u via het project Dockumer Roem ook nog het Hellinghûs, een Dokkumer sjees, de Muziektent of draaiorgel De Granaet huren!

2 opmerkingen:

lotte zei

HEt huren van dit pand is niet bevallen, het is een prachtig monumentaal pand aan de buitenkant, maar de binnenkant voert achterstallig onderhoud de boventoon. verder is de lokatie binnen de gemeente Dongeradeel van dien aard, dat het niet voor bewonen geschikt is, hooguit voor kantoorpand
L.Ruiter

lotte ruiter zei

Aanvulling: Ook een monumentaal pand moet voldoen aan de Eu-wet milieu. Een gasverbruik door niet isolatie en lekkende ramen van €2600,-- voor 3 maanden lijkt mij onacceptabel te noemen, historisch pand of niet!
L.Ruiter