vrijdag 12 februari 2010

Zoekplaatjes Friesland

Met enige regelmaat vragen leden van de Historische Vereniging Noordoost Friesland informatie over oude foto's. Vaak is uit een erfenis of schenking een doos met oude foto's boven water gekomen, maar lang niet altijd is duidelijk wie op de foto staat. Informatie op de achterkant van de foto is belangrijk, ook al ontbreken de namen. De periode is dan bijvoorbeeld te bepalen door te kijken wanneer en waar de fotograaf actief was. Zo is van bijgaande foto duidelijk dat die gemaakt is bij de Witte Beer in Leeuwarden. Meer informatie hierover zie ik op de site van Andrys Stienstra en daar staat ook steeds een nummer in beeld. Is de administratie van nummers + namen wellicht bewaard gebleven?

Sinds kort hebben we een eigen online Zoekplaatjes album geopend met daarin foto's van mensen die niet (alle) bekend zijn. Aan u de vraag of u aanvullingen heeft. U kunt deze dan ofwel direct onder de foto kwijt in het tekstblok (als u op het plaatje geklikt hebt) of aan ons Sneuper redactieadres emailen.

Ook kunt u zelf foto's insturen om opgenomen te worden in dit webalbum.

Van Noordoost Friesland zijn nog vrij veel oude foto's bewaard gebleven die op diverse sites staan:
Reageert u maar!

2 opmerkingen:

Yvonne zei

Zelf ben ik ook erg benieuwd naar of er een lijst ergens is achtergebleven van de foto's van de fotozaak De Witte Beer te Leeuwarden. Onlangs heb ik een album verkregen waar zo'n 40 familieleden in staan, allemaal met fotootjes van De Witte Beer. Het zou dus geweldig zijn, als de lijst met namen ergens te achterhalen is.

Gegroet,

Yvonne

Hans Zijlstra, blogger, sneuper, ondernemer zei

Hallo Yvonne,

Dank voor de reactie en leuk dat je zo'n album hebt. Mogelijk heeft Gemeente-archief Leeuwarden of Tresoar wel het bedrijfsarchief van De Witte Beer. Een bezoekje/telefoontje waard lijkt me.