zaterdag 9 april 2011

Unieke stads- en dorpsgezichten in Dongeradeel, Sneuper 100

Mocht u nog twijfelen dan is dit het moment om lid te worden van de Historische Vereniging Noordoost Friesland. Voor slechts 15 euro per jaar ontvangt u niet alleen de reguliere 4 Sneupers per jaar (elk 68 bladzijden) maar ook de extra Sneuper 100, het jubileumnummer met nooit eerder gepubliceerde oude foto's van alle dorpen in de gemeente Dongeradeel. Als titel draagt het Stads- en Dorpsgezichten Dongeradeel....de tiid van pake en beppe. Dit nummer, in feite een boek met harde kaft en prachtig ingebonden, is in de losse verkoop ook verkrijgbaar voor slechts 9,95 euro per stuk (op de foto hierboven de voor- én achterkant).
De foto’s komen uit diverse collecties, zoals de collectie Jongeling, collectie Jacobus van de Werff die in de jaren 30 diverse plekjes in de Dongeradelen op de gevoelige plaat vastlegde en de collectie Van Tuinen, afkomstig uit het gemeentehuis van Noordoost Friesland.

Als u het boek per post wilt ontvangen dan is het inclusief porto 12,95 euro binnen Nederland. Bij het Streekarchief in Dokkum en bij Jan de Jager (Kouwe 9, Dokkum) of Reinder Tolsma (Lyts Ein 16, Oosternijkerk) kunt u ook een exemplaar zelf afhalen, zodat u de porto bespaart.

Een voorproefje van het visuele hoogstandje kunt u bekijken via een voorbeeldpagina en de tekst die bij de 200 foto's uit de unieke historische collecties is afgedrukt. Elk dorp in de gemeente Dongeradeel heeft minimaal 3 oude foto's, de grotere wat meer dan de kleinere. Een prachtig kado ook voor uw familie in een van de dorpen of voor degenen die er ooit woonden!

Online bestellen kan eenvoudig via ons bestelformulier. Zodra de betaling binnen is wordt het boek toegezonden.

2 opmerkingen:

Keimpe Veldhuis zei

Prachtig mooi uitgeveord.
U zal velen een groot plezier hebben gedaan.
Zo ben ik er in gedachten even - vooral boeiend voor een oud Ternaarder, al 60 jaar in Canada.
vr groet,
Keimpe Veldhuis

Hans Zijlstra, blogger, sneuper, ondernemer zei

Beste Keimpe,
En in het najaar vergaderen we met de vereniging in Ternaard!

Groetnis, HZ