dinsdag 5 april 2011

Boek Wierum en haar bewoners gepubliceerd

Afgelopen week werd het boek van onze secretaris Jan de Jager over Wierum en haar bewoners vanaf 1650 gepresenteerd. Voor een zaal met ongeveer 75 personen werd het boek na een korte presentatie overhandigd.

Het boek kost 45 euro en er is een aparte cd a 3 euro met de index te krijgen. Deze prijzen zijn exclusief verzendkosten a 7 euro. Het boek lijkt deze week al uitverkocht te raken (oplage 150). De Leeuwarder Courant van zaterdag 2 april bericht ook over de uitreiking. Journalist Marius Dussel concludeert dat Wierum eigenlijk nooit de Ramp van 1893 (10 jaar na de nog grotere Ramp van Moddergat) te boven is gekomen. Bij de ramp kwamen 22 vissers om en vergingen 13 van de 17 vissersschepen. Ook uitgebreide aandacht voor de onderkoning van Wierum, Gosse Smit, en de 'blanke papoea' Freerk Kamma.

In het boek van zo'n 700 pagina's staat de genealogie van de Wierumer families vanaf 1650, afgewisseld met verhalen en ongeveer 1000 illustraties. Informatie over het boek kunt u verkrijgen door Jan de Jager te mailen.

1 opmerking:

Jan de jager zei

De oplage van het boek is 200 geworden vanwege de grote vraag. Er zijn nog slechts enkele exemplaren voorradig.

Jan de Jager