zondag 8 december 2013

Help mee boekendiefstal Universiteit Franeker op te lossen!

Tresoar heeft al in maart 2013 in het kader van het project Cold Case Tresoar een oproep gedaan om uit te kijken naar oude boeken uit de bibliotheek van de Universiteit van Franeker. Deze zijn in de 17e eeuw gestolen en nooit meer opgedoken!
Specifieke Franeker signatuur rechtsboven

Hoe herken je een boek uit de Franeker collectie? Met name een specifiek signatuur aan de bovenzijde van de pagina kan wijzen op een exemplaar uit Franeker (zie detail afbeelding). De oudste Franeker catalogus stamt uit 1601. Boeken die daarin stonden vermeld hebben bijna alle een signatuur, meestal rechtsboven op de titelpagina genoteerd. Dit signatuur verwees naar de opstelling in de bibliotheek anno 1601: eerst een kastnummer, vervolgens een accolade en dan achter boven of onder geplaatst een nummer verwijzend naar de plaatsing op de eerste (bovenste) of tweede (onderste) plank. Zo’n Franeker signatuur in het boek is duidelijk herkenbaar.

Let u dus op als u in een bibliotheek of antiquariaat, waar ook in de wereld, een dergelijke annotatie ziet. En informeer direct Tresoar !
Facebook: www.facebook.com/ColdCaseTresoar
Twitter: @ColdCaseTresoar
Hashtag: #ColdCaseTresoar
Email: coldcase@tresoar.nl

Geen opmerkingen: