vrijdag 3 oktober 2008

Historisch Informatiecentrum NOF online

Sinds enige tijd heeft het voormalige streekarchivariaat Noordoost Friesland, nu genaamd Historisch Informatiecentrum Noordoost Friesland, een eigen website. De thuisbasis van de Historische Vereniging Noordoost Friesland te Dokkum verhuisde begin dit jaar van de oude brandweerkazerne naar een gloednieuw onderkomen bij de openbare bibliotheek.
De toegankelijkheid is hiermee sterk verbeterd, o.a. door de zeer ruime openingstijden. U kunt voortaan uw bezoek voorbereiden via de online inventarissen op de website http://www.hicnof.nl/. Nog even voor de duidelijkheid: dit is niet de site van de historische vereniging, maar van het archief.

Interessant zijn de lijsten met historische boeken die bij het Historisch Informatiecentrum zijn te bekijken. Via de optie Archieven en Collecties krijgt u overzichten van wat er zoal aan interessante bronnen in Dokkum zijn te raadplegen. Hieronder gemeentearchieven, waterschapsarchieven, particuliere archieven en verzamelingen. Ook kunt u zoeken naar Personen op Familienaam. Afijn, gaat u zelf eens lekker sneupen op deze nieuwe website!

2 opmerkingen:

Janny de Vries zei

Beste Hans
Het ziet er mooi uit mijn voorouders komen uit noordoost friesland en de Namen Ronner Hansma en de Vries kan ik nu vinden ook families in de omliggende dorpen ik heb ook de genealogie bij jullie gevonden van Joachim Ronner een voorvader van mij maar dit bestand kun je niet openen vogens mij ik woon niet in friesland zo doe ik veel via de computer .groeten Janny van der Meer

Janny de Vries zei

Beste Hans het is een mooie site ik kan nu veel van mijn voorouders vinden want de meesten komen uit noordoost friesland de namen Ronner de Vries en Hansma ook uit de omliggende dorpen Joachim Ronner kwam ik ook tegn in de genealogie maar dit bestand kun je volgens mij niet openen ik woon niet in friesland vandaar dat ik veel via de computer doe
Hartelijke Groet
Janny van der Meer-de Vries