woensdag 18 april 2012

Scans oude foto's Noordoost Friesland op een rijtje

Akke Mollema (1882-1931)
De Secretaris van onze vereniging, Jan de Jager, is een verwoed verzamelaar van oude foto's uit de regio Noordoost Friesland. Hij levert vrijwel wekelijks een bijzondere oude foto voor een rubriek in de Dockumer Courant waarin om reacties wordt gevraagd van (vaak oudere) lezers.
Hij heeft dan ook al vele albums gescand (o.a. van de families Alberda, Idsardi, Zwart, De Boer, De Roos, Heeringa, Noordhuis en Terpstra) en waar mogelijk van namen voorzien. Leden van de Historische Vereniging Noordoost Friesland kunnen gebruik maken van de mogelijkheid scans van de oude foto's op te vragen. En dat is gratis!
Om inzicht te geven in wat en wie op de oude foto's staan hebben we een index van de foto's van Jan de Jager op onze site gezet met zoveel mogelijk namen.
Als u zelf ook nog (scans van) oude foto's uit onze regio heeft, stuur ze ons dan aub toe. In de buurt van Dokkum kan Jan de Jager eventueel ook langs komen om de foto's op te halen en/of te scannen.
Daar kunnen we vaak ook weer andere leden blij mee maken en levert voor u mogelijk weer interessante contacten op!
Update: Van de heer De Haan ontvingen we al een mooie scan van een foto uit 1873 van Johannes Reinicus Hermanides, geboren Workum 28 juni 1798, overleden Dokkum 11 januari 1888, van beroep turfdrager te Dokkum. Zulke willen we wel meer!
Balling Mollema (1886-1965) en Wypkje Sijtsma (1886-1947)

Geen opmerkingen: