dinsdag 21 april 2015

Oproep: Wie heeft 78 toeren platenspeler met USB-aansluiting voor digitaliseren?

Sneuper Reinder Postma, die o.a. onlangs met zijn echtgenote een boek publiceerde over Dokkum
in de Tweede Wereldoorlog, heeft een bijzondere vraag.
Hij is in het bezit gekomen van 7 stuks 78-toeren plaatjes, die zijn zo rond 1948 speciaal ingesproken door inwoners van Ee en omgeving voor hun zoon die in Indië zat. De plaatjes werden dan naar Indië opgestuurd en de zoon kon zijn familie dan beluisteren in een audioboodschap.
De plaatjes zijn nog in goede staat maar ik zoek nu iemand die een 78-toeren speler heeft, liefst zo dat die aan de pc gekoppeld is, dat we de plaatjes kunnen afspelen en daarna digitaliseren.
Op het internet lees je wel dat er dergelijke spelers zijn met een USB-aansluiting maar ik heb die niet, wie helpt om dit originele materiaal te digitaliseren?
Postma woont in Oudwoude, dus het zou handig zijn dat iemand met een dergelijke speler ook in Noordoost-Friesland of omgeving woont!
Mail ons met tips!

Aanvulling van Reinder Postma:
Het betreft Jaap Broersma, zijn vader was Tjeerd Broersma en zijn moeder Tjerkje Groen uit Paesens. Ook zijn er ingesproken boodschappen van zijn verloofde Minke Walda en een pleegkind in de familie.
 
Er zijn ook twee plaatjes met een bericht van zijn dominee, ds. Baardt.
 
Zie ook foto: Jaap met zijn verloofde Minke Walda uit Kollum. Veel van onze leden kennen Jaap als de grote man achter het Vlasmuseum in Ee !

Update: Inmiddels zijn de platen gedigitaliseerd en heeft Jaap, 67 jaar na dato en zelf nu rond de 90, de teksten voor het eerst weer teruggehoord! Een emotionele gebeurtenis.

Geen opmerkingen: